masker

De Tandarts aan de Leiding, module 1

Samenvatting

icoon voor wie
voor wie?
 • Tandartsen

icoon kosten
deelnameprijs

€ 1.345,-

Deelnameprijs

 • Tandarts

  € 1.345,-

icoon duur
duur

vrijdagmiddag en -avond vanaf 13.30 - zat 16.30 uur

icoon wanneer
startdatum

vr 06-11-2020

icoon locatie
locatie

Landgoed Avegoor te Ellecom (bij Velp)

icoon toets
toets

ja

icoon tijd
tijd

vrijdagmiddag en -avond vanaf 13.30 - zat 16.30 uur

De cursus

Doeltreffend leidinggeven
De tandarts heeft verschillende rollen. Hij of zij is arts, voorlichter, ondernemer en leidinggevende. In deze praktische cursus staat de rol van de tandarts als leidinggevende centraal. Leiding geven is een vak apart. Veelal moeten tandartsen dit ‘vak’ in de praktijk leren. Toch komt u in die praktijk voor situaties te staan waarvan u zich afvraagt hoe daar mee om te gaan. Soms vraagt u zich af hoe u de vermogens van uw medewerkers beter kunt aanspreken.

Leidinggeven is geen vaardigheid die eenieder ‘van nature’ gegeven is. De kwaliteit van leidinggeven heeft effecten op tal van terreinen. Een effectieve leidinggevende beïnvloedt de kwaliteit van diens medewerker(s), de binding van de medewerkers met de praktijk, de sfeer op de praktijk en uiteindelijk ook de tevredenheid van de patiënten.
Medewerkers verwachten ook dat hun tandarts méér is dan een ‘borende baas.’ Dit vereist extra kennis en extra vaardigheden van de tandarts. Deze training biedt u inzicht, handvatten en vaardigheden waarmee u uw eigen stijl van leidinggeven kunt verbeteren. Uw eigen dagelijkse praktijk vormt het uitgangspunt voor deze training.

Voor wie?
Deze praktische training is bedoeld voor ervaren en startende tandartsen die hun kwaliteit van leiding geven willen vergroten en die zich snel willen verdiepen in de achtergronden van het leiding geven. Naast tandartsen kunnen ook meewerkende partners of praktijkmanagers aan deze training deelnemen.

Inhoud
De volgende onderwerpen komen in deze training aan de orde:

 • visies op leidinggeven
 • situatiegericht leidinggeven
 • gesprekstechnieken
 • het functioneringsgesprek
 • het correctiegesprek

Duur, locatie en kosten
De training wordt georganiseerd op vrijdagmiddag en -avond en de zaterdag. Hierdoor is de tijd dat u zelf van de praktijk weg bent beperkt. Het programma start op vrijdag om 13.30 uur en eindigt zaterdag om 16.30 uur met een afsluitende borrel. Desgewenst kunt u genieten van de lunch op vrijdag. Er is geen aanvullende studiebelasting.
De training wordt gehouden op Landgoed Avegoor te Ellecom (bij Velp).

De kosten voor deelname bedragen € 1.345,00. Dit is inclusief boek, koffie, thee, lunch(es), diner, overnachting, ontbijt en borrel.

Werkwijze
Deze training is zeer praktijkgericht. De dagelijkse praktijk van de deelnemers geldt als uitgangspunt. De verhouding theorie/praktijk is 30/70. Theoretische presentaties van de trainer wordt direct vertaald naar concreet gedrag. Dit wordt middels rollenspellen geoefend. Daarnaast wordt gewerkt met groepsdiscussies, videomodellen, checklists en individuele presentaties. De deelnemers ontvangen het gelijknamige boek van Erik Ranzijn.

icoon Q-keurmerk
Al onze cursussen zijn geaccrediteerd met het Q-keurmerk®. Het Q-keurmerk® is het keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing.

Leerdoelen

 • icoon vinkje

  Na afloop van deze training kent u de belangrijkste principes van het situatiegerichte leiding geven en de kenmerken van effectieve communicatie. U kunt deze toepassen in een aantal essentiële gesprekken.

De docenten

icoon plusje

dr. Erik Ranzijn

Spreker

Extra informatie

De training wordt gehouden op Landgoed Avegoor te Ellecom (bij Velp).

masker
Terug naar het overzicht

De Tandarts aan de Leiding, module 1

masker
masker

Wil je meer informatie over een cursus of weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Bel met Reina.

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2020