masker

Endodontologie: minimaal en vitaal

Informatie

icoon kosten
deelnameprijs

€ 525,-

icoon wanneer
wanneer

zaterdag 23-03-2024

icoon lezingen
lezingen

icoon locatie
locatie

ACTA, Amsterdam

icoon tijd
tijd

09:30 - 17:30

icoon workshops
workshops

Programma en nascholingspunten volgen nog op de website

Over het congres

Moderatoren  |  Andreas Braun & Catia Patricio Manilha
Doelgroep      |   Tandartsen

We weten inmiddels dat de pulpa veel meer kan hebben dan lang werd gedacht. Het is nu dan ook vooral de vraag wat we met deze kennis gaan doen. Wat zegt de literatuur? Een vitale pulpatherapie of toch een (partiele) endodontische behandeling? En hoe vertalen we dat naar de praktijk? Aan de hand van klinische voorbeelden wordt u tijdens dit congres meegenomen in de afwegingen bij het bepalen van de beste, minimaal invasieve, behandelstrategie. Hoe zorgen we ervoor dat het element zo min mogelijk wordt beschadigd wanneer we eenmaal hebben besloten om een endodontische behandeling te starten?

Diagnostisch gezien wordt daarnaast het endodontische werkveld steeds breder. Daarbij kan worden gedacht aan externe cervicale wortelresporptie, maar ook aan de (her)behandeling die om schijnbaar onverklaarbare redenen toch mislukt. Wat zijn de mogelijkheden om met gedeeltelijke (her)behandeling alsnog een oplossing te vinden? Wat zegt de literatuur? En wellicht nog belangrijker: wat is klinisch haalbaar?

Tijdens dit congres krijgt u praktische antwoorden op actuele vraagstukken binnen de endodontische (her)behandeling. De focus ligt hierbij op minimaal invasieve behandeling en het behoud van de pulpavitaliteit. De kennis en vaardigheden die u deze dag opdoet zullen u in de praktijk helpen om de beste aanpak te bepalen bij patiënten met endodontische klachten.

Extra voordelig deelnemen aan dit congres?
Met een Quality Practice lidmaatschap maakt u gebruikt van verschillende nascholingsproducten binnen een pakket dat u zelf samenstelt. Zo ontvangt u alle edities van het QP-vaktijdschrift en kunt u credits inzetten om onder andere deel te nemen aan verschillende congresdagen en/of PAOT-cursussen. Bekijk hier alle voordelen van een lidmaatschap.

masker
Terug naar het overzicht

Endodontologie: minimaal en vitaal

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2023