masker

Samenvatting

icoon voor wie
voor wie?
  • Tandartsen

  • Mondhygiënisten

  • Orthodontisten

icoon kosten
deelnameprijs

€ 750,00

icoon vakgebied
vakgebied

Algemene cursussen

Vakgebied

Algemene cursussen

icoon krt-punten
KRT punten

5.5

icoon krt-punten
KRM punten

6

icoon locatie
locatie

ACTA

icoon toets
toets

ja

De cursus

Een intensieve 1-daagse cursus, gericht op het vroegtijdig herkennen van mogelijke acute medische situaties in de tandheelkundige praktijk en hoe adequaat te handelen tijdens noodsituaties.

Het theoretische ochtendprogramma behandelt verschillende acute medische situaties waarop u voorbereid dient te zijn. Voorbeelden zijn: collaps, hyperventilatie, astma, bewusteloosheid, hypoglykemie, epilepsie en myocardinfarct. Tevens wordt aandacht besteed aan (acute) medische problemen die op uzelf betrekking kunnen hebben, zoals allergieën en prikaccidenten.

Het middagprogramma is praktisch van aard, waarbij u in kleine groepjes handelingen oefent die betrekking hebben op noodsituaties, zoals Basic Life Support, volgens de laatste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.

Tevens wordt geoefend met de inhoud van de medische noodkoffer en worden acute situaties met Lotusslachtoffers ‘aan den lijve’ ondervonden.

E-learning
Alle deelnemers moeten voor aanvang van de cursus een e-learningmodule maken om het reanimatiecertificaat te ontvangen. De e-learning duurt ongeveer 45 minuten en de inloggegevens zullen een aantal weken voor aanvang van de cursus per mail verstuurd worden.

icoon Q-keurmerk
Al onze cursussen zijn geaccrediteerd met het Q-keurmerk®. Het Q-keurmerk® is het keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing.

De docenten

Denise van Diermen
icoon plusje

dr. Denise van Diermen

icoon plusje

Kelsey B. Martina

icoon plusje

Matthijs in 't Veld

placeholder
icoon plusje

dr. Marije Petersen

masker
Terug naar het overzicht

Acute medische situaties in de praktijk

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2024