Sponsoring

ADE
Acta Dental Education (ADE) is het grootste bij- en nascholingsinstituut binnen de tandheelkunde en mondzorg. Het instituut is nauw verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), de enige zelfstandige tandheelkunde faculteit in Nederland en een van de grootste en meest toonaangevende faculteiten in Europa. De nauwe samenwerking zorgt voor up-to-date, wetenschappelijk onderbouwde, en innovatieve scholingen van topniveau.

Doelgroep en scholingsaanbod
ADE biedt scholingen voor alle professionals in de mondzorg. Dit betreft niet alleen tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten, maar ook kaakchirurgen en orthodontisten. Het aanbod is gevarieerd; in de schaal, de onderwijsvormen, maar met name ook in inhoud. Niet alleen tandheelkundige onderwerpen komen aan bod, maar ook bijvoorbeeld bedrijfskundige aspecten, leiderschap en communicatie. ADE verzorgt een breed scala aan scholingen; van kleinere praktische hands-on workshops, interactieve bijscholingsavonden en masterclasses tot internationale symposia en congressen. Daarnaast worden er online en Blended learning cursussen (voorbereiding online en daarna een klassikale les) aangeboden.

Een uniek concept binnen ons aanbod is Quality Practice. Binnen actuele thema’s bieden we verschillende producten aan, waarmee tandartsen en mondhygiënisten een persoonlijk nascholingsprogramma kunnen samenstellen. Zij ontvangen het tijdschrift ‘QP’ en kiezen daarnaast uit congresdagen, PAOT-cursussen, e-learningmodules en skillstrainers. Door de nauwe samenwerking met ACTA bieden onze cursussen en congressen steeds de laatste inzichten op het gebied van wetenschap én praktijk. Dit unieke programma staat al sinds 2005 synoniem voor topklinische nascholing waarmee tandartsen en mondhygiënisten al hun nascholingspunten kunnen behalen.

Jaarlijks volgen duizenden mondzorg professionals met plezier de verschillende scholingen van ADE.

Uw mogelijkheden
Er is een groot scala aan mogelijkheden om uw bedrijf en producten onder de aandacht te brengen bij onze cursisten. Het uitgangspunt hierbij is dat we dit op een zodanige manier organiseren dat de cursist er een praktisch en/of inhoudelijk voordeel van ondervindt. ADE denkt graag mee over interactieve en innovatieve manieren om uw bedrijf te introduceren.

Hierbij kunt u denken aan:

 • In samenwerking een e-learningmodule of andere leeroplossing ontwikkelen
 • Het plaatsen van instructievideo’s op het online platform
 • Het gezamenlijk organiseren van een bij- of nascholingsevent
 • Het verzorgen van een workshop tijdens een QP-themadag of andere congres (in overleg met ADE en de betrokken sectie en passend in het programma van die dag)
 • De mogelijkheid tot het publiceren van een artikel in het vaktijdschrift ACTA QP (in overleg en volgens de gebruikelijke academische principes van publiceren)
 • Een tafel/stand/toegang op één of meer QP-themadagen naar keuze (6 thema’s in totaal, waarvan de meeste op twee data worden aangeboden); naast het standhouderschap wordt altijd een extra mogelijkheid geboden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen; bv door een interactieve ronde, of een elevatorpitch in de plenaire zaal
 • Het aanleveren van artikelen voor in een goodiebag voor congres bezoekers
 • Het plaatsen van advertenties, bijvoorbeeld:
  • In ons digitale magazine
  • Op de website
  • In de cursusprogramma’s
 • Aanbieden van materialen voor masterclasses (bestaande uit verschillende lessen gedurende een jaar), nascholingscursussen of workshops tijdens grote events. U kunt desgewenst tijdens de workshop aanwezig zijn met een stand.

Wij stellen graag in overleg met u een passend pakket samen, waarbij wij uiteraard pakketprijzen hanteren. Mocht u een bijzonder idee hebben dat niet in deze lijst is opgenomen dan gaan wij ook daarover graag in gesprek.

Aanmeldformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.