masker

Samenvatting

icoon voor wie
voor wie?
 • Assistenten

icoon kosten
deelnameprijs

€ 795,00

icoon vakgebied
vakgebied

Cursussen voor assistenten

Vakgebied

Cursussen voor assistenten

icoon locatie
locatie

ACTA Amsterdam

icoon toets
toets

nee

3 zaterdagochtenden

De cursus

Meer en meer tandartspraktijken kampen momenteel met een tekort aan assisterenden waardoor zij genoodzaakt zijn personeel zonder tandheelkundige achtergrond aan te nemen.

Is dit een herkenbare situatie voor u en wilt u dat de assistent in korte tijd wordt klaargestoomd zodat deze snel kan meedraaien in de praktijk? Dan is de cursus ‘Assisteren begint hier!’ (voorheen ‘Startklaar aan de stoel’ genoemd) waar u naar zoekt!

Tijdens drie intensieve zaterdagochtenden leert uw assistent in een kleine groep de benodigde basisprincipes om goed voorbereid aan de stoel te kunnen werken.
Uiteraard gaan de assistenten ook praktisch aan de slag. Er wordt o.a. geoefend met instrumenten en materialen klaarzetten, afzuigen, het aangeven van de juiste instrumenten en vulmaterialen, de vuile unit afruimen en desinfecteren.

Daarnaast ontvangen de deelnemers de boeken “Infectiepreventie van A tot Z voor de tandheelkundepraktijk” en “Assisteren bij behandelingen” als leerboeken en naslagwerk.  Daarnaast wordt verwacht dat de cursist thuis aan de slag gaat met huiswerkopdrachten.  Deze studiebelasting is ongeveer 4 uur per week.

Onderwerpen

 • icoon vinkje

  Anatomie van het gebit

 • icoon vinkje

  Hygiëne richtlijnen

 • icoon vinkje

  Instrumentenkennis

 • icoon vinkje

  Infectiepreventie

 • icoon vinkje

  Werken met apparatuur in de behandelkamer en sterilisatieruimte

 • icoon vinkje

  Assisteren aan de stoel

 • icoon vinkje

  Prikaccident

 • icoon vinkje

  Tandheelkundige termen

 • icoon vinkje

  Wet BIG

 • icoon vinkje

  Uitleg over de verschillende behandelingen

icoon Q-keurmerk
Al onze cursussen zijn geaccrediteerd met het Q-keurmerk®. Het Q-keurmerk® is het keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing.

Reviews

"Leuke en leerzame cursus. Vera is enthousiast en weet veel te vertellen, ook uit eigen ervaring. Ik vond het praktijkgedeelte aan de stoel erg leuk en leerzaam. Ook werden we goed begeleid door de werkstudenten. Kortom, als opstap naar tandartsassistente, een zeer leerzame cursus. "
Maartje, assistent
"Ik heb erg genoten van deze cursus. Ondanks de ervaring die ik al had, heb ik alsnog veel nieuwe dingen kunnen leren en vielen bepaalde zaken op hun plaats. Zeker de moeite waard om vanuit België de trip tot hier te maken. Kortom: een leerzame cursus met duidelijke uitleg, zowel tijdens het theorie- als praktijkgedeelte! Enkel wat kort."
Kim, assistent
"Ik vond het een hele leerzame cursus waarbij alles duidelijk werd uitgelegd. Vera Laupman denkt mee met de deelnemers en geeft goede tips en tricks."
Cassandra, assistent

De docenten

icoon plusje

Vera Laupman

masker
masker
masker

Wilt u meer informatie over een cursus of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2024