masker

Slaap, slaapapneu en de oplossing: een MRA

Samenvatting

icoon voor wie
voor wie?
  • Tandartsen

  • MKA-chirurgen

  • Orthodontisten

icoon kosten
deelnameprijs

€ 725,00

icoon vakgebied
vakgebied

Mondziekten en Kaakchirurgie

+1

Vakgebied

Mondziekten en Kaakchirurgie

Orthodontie

icoon krt-punten
KRT punten

7

icoon locatie
locatie

ACTA-gebouw Amsterdam

icoon toets
toets

ja

De cursus

OSA (Obstructief Slaap Apneu), een ademhalingsgerelateerde slaapstoornis, is binnen de tandheelkunde momenteel een hot topic. Onderzoek naar en behandeling van deze en andere slaapstoornissen wordt breed samengevat met de term Tandheelkundige Slaapgeneeskunde. Sommige relevante onderwerpen komen tijdens de opleiding Tandheelkunde slechts beperkt aan bod, waardoor de diagnostiek en de verschillende behandelopties van OSA vaak onbekend zijn bij de algemeen practicus.

Waarschijnlijk zal in de komende jaren het aantal OSA-patiënten met een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) in de tandartsenpraktijk fors gaan stijgen. Specifieke en actuele kennis van dit vakgebied komt dan goed van pas. Deze cursus is bedoeld voor de tandarts, MKA-chirurg (i.o.) en orthodontist (i.o.) met specifieke interesse in de Tandheelkundige Slaapgeneeskunde. De cursus zorgt bovendien voor een gedegen basis die een goede ondersteuning biedt bij het accreditatie-examen van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS).

De NVTS is opgericht om een collectief te vormen in dit werkveld. De NVTS biedt tandartsen en tandartsspecialisten de mogelijkheid om zich te laten accrediteren als Tandheelkundig Slaapgeneeskundige NVTS. Ook wanneer u reeds geaccrediteerd bent is het volgen van deze cursus waardevol, aangezien er uitgebreid wordt ingegaan op problemen in de praktijk, bijwerkingen van de MRA en falen van de therapie.

Het doel van de cursus is om meer inzicht te creëren in de achtergrond van OSA. De diagnostiek zal besproken worden en daarbij uiteraard ook de verschillende behandelmogelijkheden. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de MRA en kaakoperatie (bimaxillaire osteotomie of MMA). Naast het theoretische gedeelte is er uiteraard ook ruimte voor u om zelf aan de slag te gaan. Aan het einde van de cursusdag zal er ruim aandacht besteed worden aan het vervaardigen van een beetregistratie en een digitale scan, met als eindresultaat: uw eigen MRA.

icoon Q-keurmerk
Al onze cursussen zijn geaccrediteerd met het Q-keurmerk®. Het Q-keurmerk® is het keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing.

Leerdoelen

  • icoon vinkje

    Kennis van Tandheelkundige Slaapgeneeskunde.

  • icoon vinkje

    Problemen in de praktijk, omgang en communicatie met de OSA-patiënt en met de verschillende verwijzers.

Reviews

"Eye-openende cursus over OSAS, een vakgebied wat veel vaker voorkomt dan we denken te weten. Duidelijk en praktisch relevant; een goede basis voor in de dagelijkse praktijk en voor degenen die uiteindelijk het NVTS-examen willen afleggen."
Anoniem, tandarts

De docenten

icoon plusje

Maurits de Ruiter

icoon plusje

prof. dr. Jan de Lange

masker
Terug naar het overzicht

Slaap, slaapapneu en de oplossing: een MRA

masker
masker

Wilt u meer informatie over een cursus of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2024