26 juli 2024

Congres Duurzaamheid | Leer alles over verduurzaming in de mondzorg op een unieke locatie

De zorg is verantwoordelijk voor 7% van de totale CO2-uitstoot in Nederland; ook de mondzorg draagt hieraan bij. De bewustwording omtrent dit maatschappelijk steeds belangrijker wordende thema groeit.

In de gehele zorgsector wordt momenteel al veel actie ondernomen om de CO2-impact te verminderen. Met het oog op de toekomst is het dus zeer waarschijnlijk dat het streven naar een duurzame mondzorgpraktijk binnenkort eerder regel dan uitzondering wordt.

Op zaterdag 08 februari 2025 zal het Congres Verduurzaming in de mondzorg: praktische stappen naar een toekomstbestendige mondzorgpraktijk plaatsvinden. De praktische kant van de groeiende vraag naar verduurzaming staat deze dag centraal. Tijdens het congres zult u alles te weten komen over de huidige staat van duurzaamheid binnen mondzorgpraktijken, de redenen en mogelijkheden voor verduurzaming en het toekomstperspectief op het gebied van duurzaamheid. Enthousiaste sprekers nodigen u uit om vanuit verschillende invalshoeken nieuwe ideeën op te doen omtrent bovenstaande thema’s. U zult merken dat kleine veranderingen in uw dagelijkse werkzaamheden en praktijkbeheer al een aanzienlijke positieve impact kunnen hebben.

De oude Prodentfabriek, een historisch gebouw gelegen in het centrum van Amersfoort, vormt de unieke locatie voor het Duurzaamheidscongres. De fabriek wordt tegenwoordig niet meer gebruikt voor de productie van tandpasta, waardoor we u met groot genoegen mogen ontvangen in de voormalige productiehal voor een aantal inspirerende lezingen. Met warmtevoorzieningen zoals een biomassaketel, zonnepanelen en -boilers en het gebruik van restafval van timmerfabrieken uit de omgeving als energiebron, staat de oude Prodentfabriek bekend om haar toewijding aan duurzaamheid. Deze relatie met zowel de tandheelkunde als duurzaamheid maakt dat de fabriek de perfecte locatie is voor het aankomende Duurzaamheidscongres.

Meer informatie over het congres, de lezingen, de locatie en het inschrijven vindt u op deze pagina. We hopen u 08 februari 2025 te mogen ontvangen in Amersfoort om samen de eerste duurzame stappen in uw praktijk te initiëren en zo een bijdrage te leveren aan een klimaatbestendige toekomst.

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2024