14 mei 2024

Tijdschrift | Nieuwste editie Gebitsslijtage nu te lezen

Soms is het niet eenvoudig om te bepalen welk beleid het beste past bij een patiënt met gebitsslijtage. Wanneer dient een restauratief proces te worden gestart en welke materialen zijn het meest geschikt?

De nieuwste editie van het Quality Practice tijdschrift is uit! Deze extra dikke uitgave staat volledig in het teken van gebitsslijtage.  

In samenwerking met professionals uit de wetenschap én praktijk is er dit keer een dubbele editie opgezet, met extra veel artikelen over recente onderzoeksresultaten en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gebitsslijtage. Dit nummer biedt verschillende perspectieven op het onderwerp. Zo leest u onder andere over gebitsslijtage bij de ziekte van Parkinson. Ook wordt de aanpak van lokale slijtage met het Dahl-concept besproken: een minimaal-invasieve behandeloptie. Met aanvullende casuïstiek wordt dit concept verder geïllustreerd en verduidelijkt. Daarnaast wordt het gebruik van digitale technologie bij de behandeling van gebitsslijtage uiteengezet. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk om objectief ernstige gebitsslijtage vast te stellen én de gevolgen van slijtage te behandelen. 

U leest over de diagnostiek van gebitsslijtage volgens TWES 2.0: een vernieuwde en verbeterde versie van het oorspronkelijke Tooth Wear Evaluation System. Bovendien krijgt u inzicht in de klinische overleving van composietrestauraties. Er wordt besproken wat de beste restauratieve behandeloptie voor gebitsslijtage is. Verder vindt u een artikel over de perceptie van OHRQoL (Oral Health Related Quality of Life) en orofaciale esthetiek na restauratieve behandeling van patiënten met matige tot ernstige gebitsslijtage.  

Dit en meer leest u terug in de nieuwste editie van het QP-tijdschrift. Wilt u ook exclusieve toegang krijgen tot relevante en up-to-date wetenschappelijke kopij binnen de mondzorg? Al vanaf 150 euro sluit u een QP-jaarabonnement af, waarmee u aan de hand van thematisch uitgegeven tijdschriften uw tandheelkundige kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Bij de uitgaven horen digitale kennistoetsen waarmee u nascholingspunten behaalt.  

Heeft u nog geen abonnement, maar bent u wel nieuwsgierig geworden?
Lees hier meer over het QP-abonnement.

Meer informatie ontvangen over het QP-tijdschriftabonnement?

  • Thematisch uitgegeven inclusief kennistoets voor accreditatie
  • Geaccrediteerd met Q-keurmerk
  • Geaccrediteerd bij het KRT en KRM
  • In samenwerking met experts verbonden aan ACTA en andere wetenschappelijke instituten of relevante organisaties
U kunt dit veld algemeen invullen (bijv.: tandarts, mondhygiënist). Exacte functietitel is niet nodig.
Nieuwsupdate
Wij sturen uitsluitend relevante informatie met betrekking tot ons aanbod en ontwikkelingen in de mondzorg.
icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2024