25 mei 2023

Whitepaper | Lachgas-anxiolyse als extra hulpmiddel bij de behandeling van mensen met angst of extreme kokhalsneiging

Lachgas-anxiolyse kan als extra hulpmiddel dienen bij de behandeling van mensen met angst of extreme kokhalsneiging. Vraag gratis een whitepaper over dit onderwerp aan.

In de mondzorgpraktijk of in het ziekenhuis heeft u regelmatig te maken angstige of anderszins moeilijk behandelbare patiënten. Meestal zult u in dat geval kiezen voor gedragstherapeutische interventies
en dient u zo nodig daarbij uw patiënt lokale anesthesie toe. Om uiteenlopende redenen kan het zo zijn dat gedragstherapeutische interventies onvoldoende uitkomst bieden bij de behandeling van angstige of anderszins moeilijk behandelbare patiënten. De inzet van lachgas kan dan een goede aanvulling zijn.

In dit whitepaper gaat Dyonne Broers (afgestudeerd als tandarts en voormalig directeur zorg Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, tevens cursusleider Lachgas-anxiolyse voor tandartsen, tandarts-specialisten, mondhygiënisten, artsen en verpleegkundigen bij ACTA Dental Education) in op de belangrijkste aspecten rondom het succesvol inzetten van lachgas-anxiolyse. Eerst wordt ingegaan op wat het precies is, voor wie het een goede aanvulling op andere angstreducerende technieken is en wat de contra-indicaties zijn. Daarna worden de zaken besproken die nodig zijn om lachgas-anxiolyse ook in uw praktijk als extra hulpmiddel toe te kunnen passen, zoals verplichte scholing en apparatuur.

Wilt u verder lezen? Vraag hieronder het whitepaper kosteloos aan. U krijgt deze vervolgens binnen enkele minuten toegestuurd in uw mailbox.

Geïnteresseerd?

  • Vraag het whitepaper gratis aan door het formulier in te vullen.
  • Binnen enkele minuten krijgt u het whitepaper te zien in uw mailbox.
U kunt dit veld algemeen invullen (bijv.: tandarts, mondhygiënist). Exacte functietitel is niet nodig.
Nieuwsupdate
Wij sturen uitsluitend relevante informatie met betrekking tot ons aanbod en ontwikkelingen in de mondzorg.
masker
masker

Wilt u meer informatie over een cursus of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2024