16 juli 2024

Leergang Preventieassistent binnenkort weer van start!

De meeste tandartsen zien hun agenda het liefst grotendeels gevuld met uitdagende behandelingen. Toch leert de praktijk dat tandartsen elke dag veel tijd kwijt zijn aan allerlei preventieve werkzaamheden zoals het geven van mondhygiëne-instructies en het polijsten van gebitselementen. De aanwezigheid van een preventieassistent in de praktijk, waaraan veel van deze preventieve taken overgedragen kunnen worden, kan dan uitkomst bieden.  

 De 9-daagse, praktijkgerichte leergang Preventieassistent leidt ervaren en gemotiveerde tandartsassistenten op tot preventieassistent. De cursus staat op het punt van beginnen en de inschrijftermijn loopt binnenkort af, dus aarzel niet en benut deze laatste kans om uw assistent nog in te schrijven.  

Op zaterdag 14 september 2024 gaat de cursus van start in het ACTA-gebouw te Amsterdam. Deelnemende assistenten dienen wel nog de instaptoets, die noodzakelijke, algemene tandheelkundige kennis toetst, vóór aanvang van de cursus met succes te hebben afgelegd. De instaptoets wordt nog afgenomen op dinsdag 06, vrijdag 16 en dinsdag 27 augustus 2024. 

Tijdens de leergang Preventieassistent krijgen assistenten stapsgewijs, verschillende praktische vaardigheden aangeleerd, uiteraard met voldoende theoretische onderbouwing. Denk hierbij aan het uitvoeren van supragingivale gebitsreiniging met de hand en ultrasoon, het polijsten van gebitselementen en het toepassen van fluoride-applicatie. Ook het uitvoeren van plaquetesten en het maken van een pocketstatus komen aan bod. Verder worden er communicatieve preventieve vaardigheden aangeleerd zoals het geven van mondhygiëne-instructies en voedingsadviezen. Zo wordt de assistent volledig klaargestoomd om de preventieve taken bekwaam en zelfverzekerd bij u in de praktijk over te nemen. 

Er zijn nog maar een paar plekken vrij, dus meld uw assistent snel aan om u ervan te verzekeren dat u uw preventieve taken dit jaar nog kunt overdragen aan uw preventieassistent. Meer informatie over de cursus, inclusief alle cursusdata, vindt u op deze pagina. We hopen uw assistent binnenkort op ACTA te mogen verwelkomen en zien uw aanmelding graag tegemoet! 

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2024