16 november 2023

Verwijzersavond | Samenwerking met Amsterdam UMC

De afdeling MKA van het Amsterdam UMC organiseert op dinsdag 12 december 2023 in samenwerking met ACTA Dental Education een verwijzersavond.

Het is van groot belang dat patiënten effectief worden doorverwezen naar gespecialiseerde afdelingen zoals Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Een juiste doorverwijzing vereist niet alleen kennis van de eigen expertise, maar ook begrip van de behoeften van de patiënt. Het vermogen om de juiste specialist op het juiste moment in te schakelen verbetert de samenwerking tussen verschillende zorgprofessionals en maximaliseert de kans op een succesvolle behandeling.

Fascinerende thema’s voor verwijzers, zoals dento-alveolaire chirurgie en peri-implantitis, zullen de revue passeren. De avond zal worden ingevuld met een drietal interessante lezingen van verschillende mond-, kaak- en aangezichtschirurgen en een lezing van hoogleraar Parodontologie prof. Dr. H. de Bruyn. Uiteenlopende onderwerpen worden van meerdere kanten belicht, waarbij ook steeds zal worden ingegaan op de toepassing in de dagelijkse praktijk.

MKA-chirurg J. Tuk zal de avond openen met een lezing over de kwaliteit van leven na een kaakcorrectie of kleine kaakchirurgische ingrepen, waarbij het perspectief van de patiënt centraal staat. Vervolgens verzorgt MKA-chirurg J. van der Sleen een lezing over dento-alveolaire chirurgie. In de derde lezing worden een aantal verrassende vernieuwingen in het extractieonderwijs besproken door MKA-chirurg T. van Riet. Tot slot zal prof. Dr. H. de Bruyn peri-implantitis behandelen, waarbij onder andere de oorzaken en mogelijke behandelingen aan de orde komen.

Het belooft een interessante avond te worden met veel aandacht voor onderwerpen die bij uitstek relevant zijn voor de dagelijkse praktijk. De verwijzersavond is geschikt voor een breed publiek van algemeen practici en mondzorgprofessionals die regelmatig patiënten doorverwijzen naar de MKA-afdeling, maar ook voor specialisten met interesse voor bovenstaande onderwerpen. Het symposium zal plaats vinden in het ACTA-gebouw, te Amsterdam en gaat om 18:00 uur van start. Eten en drinken wordt uiteraard verzorgd en na afloop zal er een borrel plaatsvinden waarbij er gelegenheid is om met de sprekers en collega’s na te praten.

Deelname aan de verwijzersavond levert u 2.5 KRT-punten op en de kosten bedragen 30 euro. We zien u graag op 12 december en kijken ernaar uit om u in grote aantallen te mogen ontvangen!


Programma en inschrijven


 

icoon usp

Verbonden aan ACTA

icoon usp

Unieke leergangen in Endodontologie en Implantologie

icoon usp

Korte lijnen met professionals uit de tandheelkunde

© Copyright Acta DE 2024