Moderatoren: dr. Merel C. Verhoeff en Karina Pigeaud
Bij de ziekte van Parkinson denkt u waarschijnlijk aan symptomen die te maken hebben met beweging, zoals tremoren en stijfheid. Echter komt er veel meer kijken bij deze ingewikkelde aandoening. Parkinson beïnvloedt het reukvermogen en geheugen, maar is ook van grote invloed op de mondgezondheid en daarmee de algehele gezondheid. Patiënten kunnen vaker last hebben van een droge mond, pijn in het aangezicht, moeite met slikken en veranderingen in de speekselproductie. Deze symptomen kunnen eraan bijdragen dat patiënten chronische pijn ervaren en zich niet goed kunnen uiten door spraakgesprek. Het belang van kennis over mondgezondheid bij Parkinson kan daarom ook niet genoeg benadrukt worden.
Wij nodigen u graag uit voor het benefietsymposium Parkinson & de mond, ten bate van een betere mondgezondheid van mensen met deze ziekte. Tijdens het symposium maakt u kennis met de ziekte van Parkinson, de functies van de mond en de mondproblemen die bij deze ziekte kunnen komen kijken. Het symposium brengt mensen met verschillende medische achtergronden samen om vanuit meerde invalshoeken naar dit onderwerp te kijken en erover in gesprek te gaan. Denk hierbij aan neurologen, tandartsen, fysiotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen.
Er zullen lezingen en workshops met tips en tricks worden gegeven rondom de functies van de mond, met als doel om het bewustzijn rondom Parkinson te vergroten en bij te dragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van mensen met de ziekte van Parkinson.
Mis deze kans niet om een verschil te maken en schrijf u in voor het benefietsymposium. De gehele opbrengst van deze dag wordt ingezet voor onderzoek naar de mondgezondheid bij de ziekte van Parkinson en de valorisatie hiervan..
We kijken er naar uit om u te ontmoeten en ervaringen te delen!
Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen aan het symposium, maar wilt u wél een bijdrage leveren? Het is mogelijk om een donatie te schenken. Dienst Universitaire Relaties & Fondsenwerving (DURF) van Vrije Universiteit Amsterdam heeft speciaal voor dit doel een VUfonds betaalpagina ingericht: https://steun.vu.nl/acta-benefiet.
Deelnameprijzen per doelgroep:
Tandartsen, mondhygiënisten, artsen 395 euro
Verpleegkundigen, fysiotherapeuten 295 euro
(Preventie)Assistenten 195 euro
Studenten 95 euro