masker
placeholder

dr. Dick Barendregt

Bio

Dr. Dick Barendregt studeerde in 1988 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Zijn interesse voor parodontologie leidde ertoe dat hij in 1994 de postacademische opleiding tot parodontoloog op ACTA afrondde. Twee jaar later richtte hij de Kliniek voor Parodontologie Rotterdam op.

Een thema waar Dick veel waarde aan hecht, is het behandelen van patiënten in interdisciplinair teamverband. Daartoe richtte hij de verwijspraktijk Proclin Rotterdam op, waarvan hij sinds 2016 klinisch directeur is. Bij Proclin Rotterdam worden patiënten met complexe tandheelkundige problemen binnen een interdisciplinair teamverband van specialisten behandeld.

Naast zijn klinische werkzaamheden promoveerde Dick in 2009 met zijn onderzoek ‘Probing around teeth’ aan de Universiteit van Amsterdam. Verder is hij sinds 2017 voorzitter van de Richtlijn Advies Commissie binnen het KIMO. Sinds 2019 is hij verbonden aan de afdeling Parodontologie van de Adams School of Dentistry in Chapel Hill (UNC) als Adjunct Professor.

icoon usp

The organizational and financial arrangements are made by ACTA-DE

icoon usp

Part of the Academic Center for Dentistry in Amsterdam

icoon usp

Well-established, professional speakers from the field of dentistry

© Copyright Acta DE 2024