masker

Bio

Peter Helderop volgde de opleiding tot logopedist aan de Leidse Hogeschool voor beroepsonderwijs. Na zijn studie combineerde hij zijn werkzaamheden als logopedist met verschillende aanvullende opleidingen over oro-myofunctionele therapie en over stem-, stotter-, spraak- en taaltherapie. Met oog op het belang van multidisciplinaire samenwerking, is een van zijn logopediepraktijken gevestigd in een tandartspraktijk.

Naast deze praktijkwerkzaamheden geeft Peter lezingen over oro-myofunctionele therapie en verzorgt hij geaccrediteerde post-HBO-scholing voor logopedie en tandheelkunde. Peter is jarenlang actief betrokken geweest bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Hij was onder meer vicevoorzitter van het Verenigingsbestuur en lid van de ledenraad van de NVLF en lid van de Arbeitskreis für Myofunctionelle Therapie in Duitsland.

Peter heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de richtlijn Mondzorg voor Jeugdigen van de KNMT. Ook is hij (gast)docent op de afdeling kindertandheelkunde op ACTA, op de Academie Reconstructieve Tandheelkunde te Beuningen en bij de CEPCD te Oisterwijk.

icoon usp

The organizational and financial arrangements are made by ACTA-DE

icoon usp

Part of the Academic Center for Dentistry in Amsterdam

icoon usp

Well-established, professional speakers from the field of dentistry

© Copyright Acta DE 2024